دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 فروردين 1400 - 09:20
نماینده دولت آمریکا در امور ایران:

آمریکا در مقایسه با مقطع خروج از برجام در وضعیت به مراتب بدتری قرار دارد

آمریکا در مقایسه با مقطع خروج از برجام در وضعیت به مراتب بدتری قرار داردنماینده دولت آمریکا در گروه اقدام علیه ایران تصریح کرد: ایران امروز نسبت به سال ۲۰۱۷، ده برابر اورانیوم غنی‌شده بیشتری دارد و به استناد همین آزمون ساده باید گفت که در وضعیت بدتری قرار داریم.
کد خبر : 572178
رابرت مالی.jpg

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، رابرت مالی، نماینده دولت آمریکا در امور ایران در مصاحبه‌ای بامداد شنبه (به وقت تهران) مدعی شد واشنگتن آماده رفع تحریم‌های ناسازگار با برجام است.


مالی در مصاحبه با شبکه پی‌بی‌اس گفت: ما می‌خواهیم ایران به پایبندی کامل به توافق برگردد. ایالات متحده می‌داند برای اینکه [ایران] به پایبندی برگردد، واشنگتن باید آن تحریم‌هایی را که با برجام ناسازگارهستند رفع کند.


رابرت مالی در بخش دیگری از این مصاحبه با اشاره به افزایش میزان اورانیوم غنی‌شده ایران تصریح کرد آمریکا در مقایسه با زمان خروج از برجام در وضعیت به مراتب بدتری در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران قرار دارد.


او گفت: من این را یادآوری می‌کنم که آنها امروز نسبت به سال ۲۰۱۷، ده برابر اورانیوم غنی‌شده بیشتری دارند. بنابراین، به استناد همین آزمون ساده که آیا ما در موقعیت بهتری قرار داریم باید گفت که خیر در وضعیت بدتری قرار داریم.


اظهارات این مقام آمریکایی در حالی مطرح شد که مقام‌های ارشدِ طرف‌های توافق هسته‌ای (شامل ایران، فرانسه، آلمان، انگلیس، روسیه، چین و اتحادیه اروپا) به همراه مقام‌های ارشد آمریکا قرار است روز سه‌شنبه نشستی برای بحث درباره برجام در پایتخت اتریش برگزار کنند.


ایران هر گونه گفت‌وگوی مستقیم با آمریکا در خصوص مسائل هسته‌ای در این نشست را منتفی دانسته است. با این وجود، نمایندگان آمریکا و ایران در آن جلسه حاضر خواهند بود.


دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به فشار حداکثری علاوه بر بازگرداندن تحریم‌های متوقف‌شده ذیل این توافق و اعمال تحریم‌های جدید به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز مانند ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورد.


تئوری ترامپ این بود که این سیاست‌ها می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره بر سر توافقی جدید به جای برجام وادار کند.


او روز ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی در حالی از قدرت کنار رفت که در تحقق این هدف شکست خورده بود. ترامپ به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش از سوی منتقدانش آماج انتقادات تند قرار گرفت.


دولت جدید آمریکا به ریاست جو بایدن ضمن اعتراف به اینکه سیاست فشار حداکثری شکست خورده گفته قصد دارد ایالات متحده را به برجام بازگرداند، با این حال اقدامات لازم برای بازگشت به برجام را انجام نداده است.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب